Hakkımızda

Fakültemiz 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında 40 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Fakültemiz binası Hayırsever Mahmut Karaca tarafından yaptırılmıştır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonu itibariyle 618 lisans, 94 Lisansüstü olmak üzere toplam 712 öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde 2023 yılı sonu itibariyle 12 (on iki) akademik personel ve 5 (beş) idarî personel bulunmaktadır.

Develi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi olarak hedefimiz, toplum ve etik değerlere saygılı, uluslararası alanda rekabet edebilen, karşılaştıkları problemlere özgün yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretebilen, edindiği bilgileri uygulama becerileri yüksek, gelişime açık, çok disiplinli ve disiplinler arası takımlarda çalışabilen ve kilit roller üstlenebilen lider insanlar yetiştirmektir. Uluslararası ortamlarda da bulunmayı ve etkin roller üstlenmeyi hedefleyen Fakültemizin öncelikli hedefi, bölgemiz ve ülkemizin gereksinimini dikkate alarak, öğrencilerimize yeterli ve kaliteli bir eğitim sunabilmektir. Fakülte olarak, bu hedeflere ulaşma yolunda sahip olduğumuz genç, dinamik ve üretken öğretim üyesi kadrosuyla yapılacak araştırmaların yanında uluslararası normlara uygun araştırmalar da yapmayı planlamaktayız.

Eğitim-öğretim, araştırma faaliyetlerinin eşgüdüm içerisinde sürdürebilmesi amacıyla akademik, fiziki ve bilimsel alt yapının geliştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.